Over John
Ondervinder John van den Hout (1956) heeft in 2015 zijn diploma behaald voor Jungiaans Filosofisch Therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Daaraan voorafgaand is hij afgestudeerd als master NLP (neurolinguïstisch programmeren) en als psychosyntheticus (opleiding Psychosynthese, gebaseerd op het gedachtegoed van Roberto Assagioli).
Als ondervinder is hij zich bewust geworden dat, naast de wetenschappelijke kennis en de professionele deskundigheid, de ervaringsbeleving wezenlijk is. Deze drie pijlers zijn nodig voor het ondervinden van het leven. Daarin heeft hij zelf actief mee te doen. Om dit zichtbaar te maken noemt hij zich ondervinder. Dit woord dekt beter de lading dan typeringen als coach, therapeut of adviseur. Ondervinden betekent samen met u, jij en jullie bezig zijn vanuit echte vraagstukken en geen genoegen nemen met standaard oplossingen.
In 2016 is hij gestart met zijn ondervindingspraktijk Oneplex en begeleidt hij zowel individuen als groepen. Nu ruim zeven jaar later, is duidelijk waarneembaar dat het ondervinden een eigen plek als werkwijze, heeft ingenomen.
Als je met John ondervindt sta je niet alleen stil bij het vraagstuk wat je bezighoudt, maar ontwikkel je ook je eigen vermogen om ondervindend te gaan handelen. Dat blijft van waarde voor de rest van je leven. Ondervindend leven als het ware.
John studeerde in 2009 af als psychosyntheticus bij het Instituut voor Psychosynthese in Utrecht met een scriptie Het Zelf en het hoger onbewuste.
In 2015 studeerde hij af als filosofisch Jungiaans therapeut bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen met de scriptie met als titel : het verhaal zelf en zelf als verhaal.
Het beeldmerk van zijn praktijk is gebaseerd op de Corvus Corax (de raaf). De raaf is de grootste vogel uit de familie van de kraaien (Corvidea). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.
Raven worden beschouwd als intelligente dieren. Er wordt gezegd dat raven met wolven een pact kunnen vormen. Als een raaf een gewond dier ziet, zou hij naar verluidt op zoek gaan naar een wolf en diens aandacht trekken. Nadat de wolf klaar is met de prooi, eet de raaf die verder op. Het is ook bekend dat raven ‘gereedschap’ gebruiken: met stokjes peuteren ze voedsel uit holtes en met stenen kraken ze noten. De raaf kan geluiden uit zijn omgeving imiteren, zoals de menselijke stem.
Iemand met zijn schaduw confronteren is hem zijn eigen licht laten zien. C.G. Jung
De ziel is kind van twee werelden. Ze laat zich in de tijd vallen maar blijft ook engel van de eeuwigheid. Herman Cools
In beide scripties stond het lied het Jongenshart van Bram Vermeulen centraal. Hieronder vindt u een uitvoering van het lied.
Versie: Bram Vermeulen